Hozzávalók:
A tésztához: 30 dkg cukor, 30 dkg liszt, 12 dkg vaj, vagy
10 dkg zsír, 1 tojás, 1 citrom héja, 1.5 dl tej, 1 sütőpor, 20 dkg négyszög
alakú vajas keksz.
A krémhez: 8 kanál liszt, 10 kanál cukor, 6 dl tej, 1
kocka vaj, csomag vaníliás cukor, egy kanálnyi átszitált daráltkávé.
A kekszek bemártásához: 1 dl feketekávé, 1 dl tej.
Elkészítése:
A cukrot az egész tojással habosra kavarjuk, hozzáadjuk a
vajat és a citromhéjat, ezzel is felhabosítjuk. Váltakozva, hogy össze ne
csomósodjon beledolgozzuk a sütőporral elkavart lisztet és a tejet. Egy elég
híg masszát kapunk. Kikent, kilisztezett tepsibe töltve, közepes tűznél süssük
készre.
A krémhez a lisztet kavarjuk simára a tejjel és a cukrokkal,
majd nagyon lassú tűzön sűrítsük be. Miután a krém kihűlt, kavarjuk habosra a
vajjal, majd válasszuk ketté, az egyik feléhez adjuk hozzá a kanálnyi átszitált
kávét.
A vaníliás krémet kenjük rá a tésztára. A kekszeket egyenként
belemártogatjuk a tejjel elkavart feketekávéba, majd egyenként a krém tetejére
helyezzük. Most a kávékrémet is rásimítjuk. Tetejét, ha szeretjük
csokoládéreszelékkel megszórhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése