Hozzávalók: az alaphoz: 4 tojás fehérje, körülbelül 1 bögrényi cukor, 1 vaníliás cukor; a töltelékhez: 4 tojás sárgája, 30 dkg étkezési csokoládé, 1,5 dl tej, 1 dl
tejszín, csipet só.
Elkészítése: A tojások fehérjét verjük félkeményre, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrokat. Akkor jó, ha egy tömény masszát kapunk. A felhasznált cukor mennyisége függ a tojások nagyságától is. Egy kikent, papírral kibélelt közepes nagyságú, kerek tortaformába, egyenletesen kenjük el a masszát, melyből előzőleg keveset félretettünk. Ebből egy csillagcsöves kinyomóval nyomjunk 11 habcsók-rózsát a massza tetejére, majd a szélen húzzunk körbe egy vastagabb csíkot. Közepesen meleg sütőbe tolva süssük kb. 10 percig, míg a tetején a habcsók megszilárdul. Ekkor egy sütőpapírral vigyázva takarjuk le, különben mire a közepe megsül, a teteje csúnyán elszíneződik. 30-40 perc alatt megsül, akkor jó, ha a beleszúrt fogvájó tiszta marad. A formában hagyjuk kihűlni.
A krémhez az apróra vágott csokit a tejjel, a sóval tegyük fel a tűzre. Amikor szépen elolvadt a csokoládé a felvert tojásokat lassanként adjuk hozzá, állandóan kavargatva, míg megsűrűsödik. Hagyjuk kihűlni. A felvert tejszínhabot forgassuk bele.
A kihűlt lapról egy éles kés segítségével feszegessük fel a habcsókrózsákat, majd kenjük meg a csokoládés krémmel úgy, hogy a szélek minél kevésbé sérüljenek. A krém tetejére illesszük vissza a rózsákat. Legalább 4-5 órát hagyjuk hűtőben érni, ezalatt a krém megkeményedik, és szépen szeletelhetővé válik.
Elkészítése: A tojások fehérjét verjük félkeményre, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrokat. Akkor jó, ha egy tömény masszát kapunk. A felhasznált cukor mennyisége függ a tojások nagyságától is. Egy kikent, papírral kibélelt közepes nagyságú, kerek tortaformába, egyenletesen kenjük el a masszát, melyből előzőleg keveset félretettünk. Ebből egy csillagcsöves kinyomóval nyomjunk 11 habcsók-rózsát a massza tetejére, majd a szélen húzzunk körbe egy vastagabb csíkot. Közepesen meleg sütőbe tolva süssük kb. 10 percig, míg a tetején a habcsók megszilárdul. Ekkor egy sütőpapírral vigyázva takarjuk le, különben mire a közepe megsül, a teteje csúnyán elszíneződik. 30-40 perc alatt megsül, akkor jó, ha a beleszúrt fogvájó tiszta marad. A formában hagyjuk kihűlni.
A krémhez az apróra vágott csokit a tejjel, a sóval tegyük fel a tűzre. Amikor szépen elolvadt a csokoládé a felvert tojásokat lassanként adjuk hozzá, állandóan kavargatva, míg megsűrűsödik. Hagyjuk kihűlni. A felvert tejszínhabot forgassuk bele.
A kihűlt lapról egy éles kés segítségével feszegessük fel a habcsókrózsákat, majd kenjük meg a csokoládés krémmel úgy, hogy a szélek minél kevésbé sérüljenek. A krém tetejére illesszük vissza a rózsákat. Legalább 4-5 órát hagyjuk hűtőben érni, ezalatt a krém megkeményedik, és szépen szeletelhetővé válik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése