Madleine




Hozzávalók: 15 dkg liszt, 12,5 dkg olvadt vaj, 3 tojás, 10 dkg cukor, 1 evőkanálnyi méz, 1 csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, 1-2 evőkanál citromlé, csokidarabkák.
Elkészítése:
A tojásokat verjük habosra, adjuk hozzá a cukrot és a mézet, majd az egészet verjük egészen habosra. Lassanként adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, a felmelegített vajat és a citromlevet. Sűrű, sima tésztát kapunk. Lefedve félórára helyezzük hűtőbe. A madlene formákat kenjük ki vajjal, ha szilikonos formánk van, erre nincs szükség. Egy kiskanál segítségével szaggassunk a tésztából, és helyezzük a formákba. Nyomkodjunk bele a csokidarabkákból, majd toljuk sütőbe. Nem igényel hosszabb sütést, 6-8 perc alatt készre sül. Melegen, hidegen egyaránt finom. Ünnepibb alkalmakra, vékony csokoládécsíkokkal alkalmibbá tehetjük. 

Pikk-pakk elfogy. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése