Hozzávalók: 8 tojás, 8 kanál cukor, 8 kanál liszt, 1
sütőpor, egy kisüveg kimagozott meggy, fél maréknyi darabos dió, a szóráshoz
kristálycukor.
A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjéből verjünk
kemény habot, majd lassanként adagoljuk hozzá a cukrot. Amikor kész, öntsük
hozzá a sárgákat, ezzel is verjük egy-két percig. Ezután fakanállal kavarjuk
hozzá a leszitált lisztet és a sütőport. Sütőpapírra borítva, dobáljuk bele a
meggyet, majd szórjuk meg a darabos dióval és a kristálycukorral. Ez utóbbi
vékony karamellás rétegként sülés közben ráolvad a süteményre. Süssük készre,
majd kockákra vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése