Diós, meggyes sütemény





Hozzávalók: 8 tojás, 8 kanál cukor, 8 kanál liszt, 1 sütőpor, egy kisüveg kimagozott meggy, fél maréknyi darabos dió, a szóráshoz kristálycukor.

A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjéből verjünk kemény habot, majd lassanként adagoljuk hozzá a cukrot. Amikor kész, öntsük hozzá a sárgákat, ezzel is verjük egy-két percig. Ezután fakanállal kavarjuk hozzá a leszitált lisztet és a sütőport. Sütőpapírra borítva, dobáljuk bele a meggyet, majd szórjuk meg a darabos dióval és a kristálycukorral. Ez utóbbi vékony karamellás rétegként sülés közben ráolvad a süteményre. Süssük készre, majd kockákra vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése