Hozzávalók: 4 tojás, 1 fej saláta, 2 sárgarépa, 1
vöröshagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 4 nagykanál tejföl, 1 nagy kanál liszt, ételízesítő,
zsiradék.
Elkészítése: A salátát megmossuk, csepegtetjük. A hagymát
apró kockákra vágjuk, a zsiradékban aranysárgára dinszteljük, hozzáadjuk a zöldséghámozóval
vékony csíkokra vágott sárgarépát, kis ideig kavargatjuk, beleadjuk az apróra
vágott salátát, addig kavargatjuk, míg kissé összeesik, megszórjuk
ételízesítővel, felengedjük vízzel. Lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük, a
tűzről lehúzzuk. Beleütjük a tojásokat, körülbelül fél percig pihenni hagyjuk,
majd nagyon lassú tűzre téve addig főzzük, míg a tojások megfőnek. Annyi vízzel
pótoljuk, amilyen sűrűre szeretnénk, felforraljuk, közben a tejfölt a liszttel
csomómentesen elkavarjuk, kevés leves levet adva hozzá eldolgozzuk, majd a
leveshez öntve felforraljuk. A tüzet kioltva alóla, tíz perc után kínáljuk.
Megjegyzés: Készíthetjük húsos (leginkább csirke illik
hozzá) változatban is, akár csirkemellel, akár csontos részekkel. Ekkor a
felengedett, sárgarépás-petrezselymes leveshez adjuk a húst, együtt főzzük
puhára. A saláta miatt különösebb fűszerezést nem igényel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése