Hozzávalók (3 tepsinyi mennyiséghez): 30 dkg liszt, 10 dkg
vaj, 10 dkg cukor, 1 nagy tojás, 2 tasak vaníliás cukor, csipet só, fél tasak
sütőpor; a glazúrhoz: 5 dkg porcukor, fél citrom leve, piros ételfesték,
szórócukor.
Elkészítése: A tojást a cukrokkal habosra verjük, hozzáadjuk
a vajat, azzal is kidolgozzuk. Hozzákavarjuk a lisztet, a sütőport,
kidolgozzuk. A lágy tésztát műanyag tasakba szedjük, 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Kivéve lisztes felületen vékonyra nyújtjuk (kb. 3-4 mm.), szív alakú
kiszaggatóval kiszúrjuk, előkészített sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük,
forró sütőbe szedve kb. 10 percig sütjük. Egyenletes felületre szedjük,
kihűtjük. A porcukrot annyi citromlével, hogy könnyen kezelhető, de még
formázható maradjon, kikavarjuk. Egy kicsit félreteszünk, a többit színezékkel
szép rózsaszínűre festjük. Műanyag zacskóba szedjük, a kekszekre nyomjuk,
elkenegetjük, majd megszárítjuk. A fehér mázzal a szíveknek kontúrt rajzolunk,
majd az egészet hagyjuk megszáradni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése