Hozzávalók: 6 tojás, 1 közepes kistök vagy cukkini, 1
vöröshagyma, só, bors, zsiradék.
Elkészítése: A kistököt, cukkinit és a vöröshagymát kisebb
kockára vágjuk. A hagymát zsiradékban megdinszteljük, rádobjuk a kistök, vagy
cukkini kockákat, és addig kavargatjuk, amíg megpuhul. Ekkor ráütjük a
tojásokat, sózzuk, borsozzuk, és készre sütjük.
Megjegyzés: Kiadós és laktató étel. Tehetünk hozzá
zöldpaprikát, paradicsomot is, vagy akár apró kockákra vágott padlizsánt is,
amivel süssük el, mielőtt a tojást hozzáadnánk. Próbálkozzunk zöldfűszerezéssel
is, úgy, mint zöldhagymaszár, bazsalikom. Friss, vagy pirítós kenyérre kenve
tea mellé fogyaszthatjuk reggelire, vacsorára, akár friss zöldségekkel, vagy
salátával. A kistök sok háztartásban csak rántott tökként vagy főzelékként
kerül az asztalra, pedig sokféleképpen elkészíthető és ízletes, annak ellenére,
hogy önmagában semleges ízű alapanyag.
Fagyal Hajnalka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése