Hagymás krumplisaláta, hideg sült mellé




Hozzávalók: 60 dkg krumpli, 6 tojás, ízlés szerint vöröshagyma (kb. fél kisebb), 1-1,5 dl majonéz, 0,5 dl tejföl, 1-2 savanyú uborka, mustár, só, fehérbors.
Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, még melegen megtisztítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ekkor kisebb kockára vágjuk. A tojásokat közben keményre főzzük, megtisztítjuk, és kisebb szeletekre vágjuk. A krumplihoz kavarjuk a majonézt és a tejfölt, mustárral ízesítjük, hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, sót, borsot és alaposan összekavarjuk. Hozzáadjuk a kis szeletekre vágott uborkát is, majd legvégül, hogy ne törjük nagyon, óvatosan belekavarjuk a tojást. Elsősorban hidegtálakhoz, sültekhez, fasírt mellé kínáljuk. 
Megjegyzés: Elég nehéz étel, epepanaszokkal küzdők számára kivételesen megterhelő lehet, mivel a tejföl, a majonéz és a hagyma külön-külön is panaszokat okozhat, így egyben sajnos nagyobb valószínűséggel válthat ki kellemetlenségeket. Az „epéseknek” érdemes sovány joghurttal és fűszerekkel kísérletezniük, majonéz és hagyma helyett. Jól illik a burgonyához például a majoránna és a petrezselyemzöld is.
Tipp: Ha a levesben főtt húst ki szeretnénk pirítani, itassuk le róla a levest, majd bő, forró zsiradékban süssük ropogósra, ezután tányérra szedve, azonnal szórjuk meg sóval és borssal. Burgonyás köretek illenek hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése