Hozzávalók: 60 dkg krumpli, 6 tojás, ízlés szerint
vöröshagyma (kb. fél kisebb), 1-1,5 dl majonéz, 0,5 dl tejföl, 1-2 savanyú
uborka, mustár, só, fehérbors.
Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, még melegen
megtisztítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ekkor kisebb kockára vágjuk. A tojásokat
közben keményre főzzük, megtisztítjuk, és kisebb szeletekre vágjuk. A
krumplihoz kavarjuk a majonézt és a tejfölt, mustárral ízesítjük, hozzáadjuk a
reszelt vöröshagymát, sót, borsot és alaposan összekavarjuk. Hozzáadjuk a kis
szeletekre vágott uborkát is, majd legvégül, hogy ne törjük nagyon, óvatosan
belekavarjuk a tojást. Elsősorban hidegtálakhoz, sültekhez, fasírt mellé
kínáljuk.
Megjegyzés: Elég nehéz étel, epepanaszokkal küzdők számára
kivételesen megterhelő lehet, mivel a tejföl, a majonéz és a hagyma külön-külön
is panaszokat okozhat, így egyben sajnos nagyobb valószínűséggel válthat ki kellemetlenségeket.
Az „epéseknek” érdemes sovány joghurttal és fűszerekkel kísérletezniük, majonéz
és hagyma helyett. Jól illik a burgonyához például a majoránna és a
petrezselyemzöld is.
Tipp: Ha a levesben főtt húst ki szeretnénk pirítani,
itassuk le róla a levest, majd bő, forró zsiradékban süssük ropogósra, ezután
tányérra szedve, azonnal szórjuk meg sóval és borssal. Burgonyás köretek
illenek hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése