Hozzávalók: 80 dkg borjú vagy disznóhús (a csontos is nagyon
jó), 30 dkg burgonya, 25 dkg gomba, 2-3 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 szelet
zeller, fél fej karfiol, 1 vöröshagyma, só, bors, pirospaprika, ízlés szerint
csípős krém, vagy csípős paprika, zsiradék.
Elkészítése: A húst nem túl kicsi kockákra vágjuk, ha
csontos, daraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a zsiradékon megfuttatjuk,
piros paprikát szórunk rá, és azonnal felengedjük vízzel. Beletesszük a húst
vagy csontos részeket, és fedő alatt lassan felfőzzük. A gyökereket
megtisztítjuk, karikára vágjuk, és a leveshez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és
majdnem készre főzzük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott burgonyát és a rózsáira
szedett, kiáztatott karfiolt, a gombát, és együtt készre főzzük. Ízlés szerint,
ki-ki magának tejföllel, csípős paprikával vagy krémmel ízesítheti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése