Csípős gulyásleves





Hozzávalók: 80 dkg borjú vagy disznóhús (a csontos is nagyon jó), 30 dkg burgonya, 25 dkg gomba, 2-3 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 szelet zeller, fél fej karfiol, 1 vöröshagyma, só, bors, pirospaprika, ízlés szerint csípős krém, vagy csípős paprika, zsiradék.
Elkészítése: A húst nem túl kicsi kockákra vágjuk, ha csontos, daraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a zsiradékon megfuttatjuk, piros paprikát szórunk rá, és azonnal felengedjük vízzel. Beletesszük a húst vagy csontos részeket, és fedő alatt lassan felfőzzük. A gyökereket megtisztítjuk, karikára vágjuk, és a leveshez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és majdnem készre főzzük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott burgonyát és a rózsáira szedett, kiáztatott karfiolt, a gombát, és együtt készre főzzük. Ízlés szerint, ki-ki magának tejföllel, csípős paprikával vagy krémmel ízesítheti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése