Karfiolos kence




Hozzávalók: 10-15 dkg gépsonka vagy virsli, ízlésünk szerint, 1 kisebb, vagy egy fél fej karfiol, 1 tojás sárgája, 2 dl olaj, 2 kanál tejföl, só, bors, mustár, ha szeretjük csipet currypor.
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben puhára főzzük. Közben, ha virslit vásároltunk, azt is megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A sonkát kisebb kockákra vágjuk, a virslit karikára. A tojás sárgájához adjunk egy kanálnyi mustárt, majd az olajjal kemény majonézzé kavarjuk, sózzuk, borsozzuk, és simára kavarjuk a tejföllel. A megfőtt karfiolt összetörjük, hozzáadjuk a majonézt, a sonkát vagy a virslit és utána ízesítjük. Tálalásig hűtőben tartjuk, majd pirítós kenyérrel, kiflivel kínáljuk.
Megjegyzés: Nagyon jól illik hozzá a hagyma, a savanyú uborka, kísérletezzünk bátran ezek hozzáadásával is. Felnőttek számára jól csúszik utána egy pohár sör, a gyerekek édes teával fogyaszthatják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése