Hozzávalók: 10-15 dkg gépsonka vagy virsli, ízlésünk
szerint, 1 kisebb, vagy egy fél fej karfiol, 1 tojás sárgája, 2 dl olaj, 2
kanál tejföl, só, bors, mustár, ha szeretjük csipet currypor.
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben puhára
főzzük. Közben, ha virslit vásároltunk, azt is megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A sonkát kisebb kockákra vágjuk, a virslit karikára. A tojás sárgájához adjunk
egy kanálnyi mustárt, majd az olajjal kemény majonézzé kavarjuk, sózzuk,
borsozzuk, és simára kavarjuk a tejföllel. A megfőtt karfiolt összetörjük,
hozzáadjuk a majonézt, a sonkát vagy a virslit és utána ízesítjük. Tálalásig
hűtőben tartjuk, majd pirítós kenyérrel, kiflivel kínáljuk.
Megjegyzés: Nagyon jól illik hozzá a hagyma, a savanyú
uborka, kísérletezzünk bátran ezek hozzáadásával is. Felnőttek számára jól
csúszik utána egy pohár sör, a gyerekek édes teával fogyaszthatják.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése