Hozzávalók: 40 dkg málé, 10 dkg füstölt szalonna, 4-5
hagyma, só, bors, pirospaprika.
Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágjuk és odatesszük kisülni. A
pörcöt kiszedve félretesszük, a fennmaradó zsiradékban kissé megpirítjuk az
ujjnyi szeletekre vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, elkavarjuk, majd
felengedjük annyi vízzel, ami épp csak elfedi. Megszórjuk sóval, borssal,
időnként óvatosan megkavarjuk, hogy minél kevésbé törjön szét. Lassú tűzön főni
hagyjuk. Közben a málét enyhén sós vízben kifőzzük. A megpuhult hagymát ne
süssük túl zsírjára, hogy legyen szaftja. A málét a hagymapörkölttel kínáljuk,
tetejére rászórjuk a szalonnapörcöt.
Nagyon jól illik hozzá a paradicsomsaláta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése