Padlizsános melegszendvics




Hozzávalók: 1 közepes padlizsán, 4-5 darab paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 4-5 cikk fokhagyma, só, bors, kevés zsiradék, majoránna és oregánó.
Elkészítése:
A padlizsánt alaposan megmossuk, majd héjastól kicsi kockákra vágjuk, a paradicsomot ugyanúgy. A hagymát apróra vágjuk, majd a zsiradékon megfuttatjuk. Hozzáöntjük a padlizsánt, és lassú tűzön kavargatjuk, míg a színét elveszíti. Ekkor beleadjuk a paradicsomot is, fűszerezzük, hozzávágunk 2-3 cikk fokhagymát, ízlés szerint, majd fedő alatt az egészet puhára pároljuk.
Tálaláskor fokhagymás pirítós kenyérre halmozzuk, sörrel, teával igen ízletes vacsora.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése