Hozzávalók: 1 közepes padlizsán, 4-5 darab paradicsom, 1 fej
vöröshagyma, 4-5 cikk fokhagyma, só, bors, kevés zsiradék, majoránna és
oregánó.
Elkészítése:
A padlizsánt alaposan megmossuk, majd héjastól kicsi
kockákra vágjuk, a paradicsomot ugyanúgy. A hagymát apróra vágjuk, majd a
zsiradékon megfuttatjuk. Hozzáöntjük a padlizsánt, és lassú tűzön kavargatjuk,
míg a színét elveszíti. Ekkor beleadjuk a paradicsomot is, fűszerezzük, hozzávágunk
2-3 cikk fokhagymát, ízlés szerint, majd fedő alatt az egészet puhára pároljuk.
Tálaláskor fokhagymás pirítós kenyérre halmozzuk, sörrel,
teával igen ízletes vacsora.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése