Hozzávalók: 30 dkg fagyasztott vagy friss erdei gyümölcs
keverék, 25 dkg liszt, 15 dkg vaj, 5 dkg cukor, 4 tojás, 2 dl joghurt, 2 tasak
vaníliás cukor, 1,5 dl tej, 1 dl tejszínhab, 1 teáskanál sütőpor, fél csomag
zselatin, mogyorókrém, esetleg ízlés szerint porcukor.
Elkészítése:
A gyümölcsöket kiszedjük a fagyasztóból, a frisset alaposan
megmossuk, lecsepegtetjük. A vajat a cukrokkal habosra kavarjuk, majd egyenként
beledolgozzuk a tojásokat, alaposan elkavarva mindegyikkel. Hozzákavarjuk a
lisztet, a sütőport, majd simára verjük a tejjel. 10-15 percig pihentetjük,
majd gofrisütőben kisütjük.
A tejszínt felverjük. A zselatint 1,5 dl vízben egy kanál
cukorral elkavarjuk, majd lassú tűzön kavargatjuk, míg megsűrűsödik.
Vigyázzunk, nehogy felforrjon. Kis ideig kavargatva hűtjük, ha langyos
ráborítjuk a joghurtot, és mixerrel azonnal elkavarjuk, közben hozzáöntjük a
gyümölcs felét, és összetörjük úgy, hogy a gyümölcs kissé darabos
maradjon. Ezután belekavarjuk a tejszínhabot,
és ha szükségesnek érezzük, kevés porcukorral édesíthetjük.
Egy gofrit megkenünk a gyümölcsös krémmel, elhelyezzük a
kehelyben. Erre ráillesztünk egy mogyorókrémmel megkent újabb gofri lapot, amit
egy gofrilappal borítunk be, erre pedig újabb gyümölcskrém kerül. Tálalásig
tartsuk hűtőben, ekkor a tetejét a megmaradt gyümölccsel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése