Hájas diós kifli




Hozzávalók (16-18 darabhoz): 25 dkg liszt, 15 dkg háj, 3 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 1 tojás sárgája; a töltelékhez: 1 kicsi tojás, 5 dkg darált dió, 3-4 kanál kristálycukor; a tetejére megmaradt tojás.
Elkészítése: Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adva, a tojás sárgájával, a hájjal együtt szép sima tésztává gyúrjuk, letakarva megkelesztjük. Lisztes felületen félujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, tenyérnyi kockákra vágjuk (derelyemetszővel könnyen megy). Megszórjuk a dióval és a cukorral, majd kifliket formázunk belőlük. Sütőpapíros tepsibe téve, a maradék felvert tojással lekenjük, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése