Hozzávalók (16-18 darabhoz): 25 dkg liszt, 15 dkg háj, 3 dkg
élesztő, 1,5 dl tej, 1 tojás sárgája; a töltelékhez: 1 kicsi tojás, 5 dkg
darált dió, 3-4 kanál kristálycukor; a tetejére megmaradt tojás.
Elkészítése: Az élesztőt a langyos, cukros tejben
felfuttatjuk. A liszthez adva, a tojás sárgájával, a hájjal együtt szép sima
tésztává gyúrjuk, letakarva megkelesztjük. Lisztes felületen félujjnyi vastagra
nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, tenyérnyi kockákra vágjuk
(derelyemetszővel könnyen megy). Megszórjuk a dióval és a cukorral, majd
kifliket formázunk belőlük. Sütőpapíros tepsibe téve, a maradék felvert
tojással lekenjük, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Porcukorral
meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése