Hájas sós ropogtató




Hozzávalók (2 tepsihez adaghoz): 20 dkg liszt, 15 dkg háj, kb. 1,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 kanál cukor, 1 kiskanálnyi só; a tetejére: 1 tojás, szezámmag, köménymag, só.
Elkészítése: A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáöntjük az élesztős tejet, és a tisztított hájjal és a sóval sima tésztává gyúrjuk, ha szükésges langyos tejet adunk még hozzá. Letakarva, meleg helyen megkelesztjük. Lisztes felületen, attól függően mennyire szeretnénk ropogósra, vékonyabbra, vagy vastagabbra nyújtjuk (ha vékonyabb ropogósabb). Kisujjnyi vastag, tetszés szerinti hosszúságú csíkokat vágunk belőle. Sütőpapírral ellátott tepsibe rakjuk, a tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk sóval és a magokkal. Hagyjuk megkelni, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése