Hozzávalók (2 tepsihez adaghoz): 20 dkg liszt, 15 dkg háj,
kb. 1,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 kanál cukor, 1 kiskanálnyi só; a tetejére: 1
tojás, szezámmag, köménymag, só.
Elkészítése: A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az
élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáöntjük az élesztős tejet, és a
tisztított hájjal és a sóval sima tésztává gyúrjuk, ha szükésges langyos tejet
adunk még hozzá. Letakarva, meleg helyen megkelesztjük. Lisztes felületen,
attól függően mennyire szeretnénk ropogósra, vékonyabbra, vagy vastagabbra
nyújtjuk (ha vékonyabb ropogósabb). Kisujjnyi vastag, tetszés szerinti
hosszúságú csíkokat vágunk belőle. Sütőpapírral ellátott tepsibe rakjuk, a
tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk sóval és a magokkal. Hagyjuk
megkelni, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése