Hozzávalók 1 közepes vagy 1 nagy tortaformához: 25 dkg
cékla, 25 dkg cukor, 25 dkg liszt, 10 dkg (lehetőleg magas kakaótartalmú)
csokoládé, 3 tojás, 2 dl olaj, 2 evőkanál kakaó (ha nagyon sötét, elég 1), 1
tasak sütőpor, csipet só;a tetejére: 20 dkg jó minőségű csokoládé, 1 dl tejszín
Elkészítése: A céklát megfőzzük, lereszeljük, a levét kissé
kinyomkodjuk. A tojást a cukorral habosra verjük, lassanként, mint a
majonéznél, hozzácsorgatjuk az olajat. Lassú fokozaton belekavarjuk a céklát,
és a közben felolvasztott csokoládét.
Ezt követően lassanként hozzákavarjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót.
Előre elkészített formába öntjük, közepes tűznél 40-50 perc alatt (tűpróba)
készre sütjük, kihűtjük.
A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a sütemény
tetejére kenjük. Tetszés szerint fehér csokoládélapocskákkal, színes
szórócukorral meghinthetjük.
Megjegyzés: érdemes egy nappal a felhasználás előtt
elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek. Kiváló vendégváró sütemény tea, kávé
mellé.
Tipp: A tésztát süthetjük hagyományos tepsiben is, ekkor
kockára vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése