Hagymás, sajtos puffancs ropogós hússal





Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg rántani való hús, 50 dkg szétfővő burgonya, 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg liszt, 5 tojás, só, bors, mokkáskanálnyi sütőpor, liszt, kukoricapehely, morzsa.
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, darabokra vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, azonnal áttörjük, hagyjuk kihűlni. Közben a húst szeletekre vágjuk, kipotyoljuk, beszórjuk húsfűszerrel, és letakarva állni hagyjuk.
A hideg burgonyához kavarunk 2 egész tojást, beleadjuk a reszelt sajtot, a 10 dkg lisztet, a sütőport, sózzuk, borsozzuk. Simára kavarjuk. Olajt teszünk forrósodni, majd egy kanál segítségével galuskákat szaggatunk, és mindkét oldalukról szép pirosra sütjük. Szalvétára szedjük, hogy lecsepegjen. Közben előkészítjük a panírt a húshoz. A 3 tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk. egy másik edényben 2 maréknyi kukoricapelyhet apróra törünk, hozzászórunk 3 kanál morzsát, elkavarjuk. A hússzeleteket először lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsás kukoricapehelybe forgatjuk, és a puffancsok zsiradékában kisütjük, papírszalvétára szedve a zsírt felfogjuk róluk. Azonnal, forrón kínáljuk, különben a puffancsok elveszítik roppanóságukat.
Megjegyzés: a puffancsot különféle ízesítéssel, fokhagymásan is kipróbálhatjuk, de a hagymát akár el is hagyhatjuk belőle. Különleges mártogatóssal akár önmagában is fogyaszthatjuk, kiválóan harmonizál sajtmártással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése