Gluténmentes túrós pite





Hozzávalók: 50 dkg friss tehéntúró, 15 dkg gluténmentes keksz, 10 dkg cukor (aki édesebben szereti, használhat 15 dkg-ot), 6 dkg vaj, 2 tojás, fél citrom héja, 1 kanál keményítő.

Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, a vajat felmelegítjük. A kettőt összedolgozzuk, és egy kikent, kisebb méretű tortaforma aljába nyomkodjuk, úgy, hogy a széleken 1 cm szélet alakítsunk ki.
A túrót a tojások sárgájával és a citrom héjával kavarjuk habosra. A tojások fehérjét verjük félkeményre, majd kanalanként verjük hozzá a cukrot is. Amikor már szilárd habot kapunk, hozzákavarjuk a túrós masszához. Végül beleforgatjuk a keményítőt is.  A masszát rákenjük a kekszes alapra, majd közepes tűznél sütjük, míg a teteje enyhén pirulni kezd.
Még melegen kínáljuk, de kihűlve is igazán finom.
Megjegyzés: a töltelékbe, ha szeretjük mazsolát is kavarhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése