Hozzávalók:
50 dkg friss tehéntúró, 15 dkg gluténmentes keksz, 10 dkg cukor (aki édesebben
szereti, használhat 15 dkg-ot), 6 dkg vaj, 2 tojás, fél citrom héja, 1 kanál
keményítő.
Elkészítése: A
kekszet ledaráljuk, a vajat felmelegítjük. A kettőt összedolgozzuk, és egy
kikent, kisebb méretű tortaforma aljába nyomkodjuk, úgy, hogy a széleken 1 cm
szélet alakítsunk ki.
A
túrót a tojások sárgájával és a citrom héjával kavarjuk habosra. A tojások fehérjét
verjük félkeményre, majd kanalanként verjük hozzá a cukrot is. Amikor már
szilárd habot kapunk, hozzákavarjuk a túrós masszához. Végül beleforgatjuk a
keményítőt is. A masszát rákenjük a
kekszes alapra, majd közepes tűznél sütjük, míg a teteje enyhén pirulni kezd.
Még
melegen kínáljuk, de kihűlve is igazán finom.
Megjegyzés:
a töltelékbe, ha szeretjük mazsolát is kavarhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése