Gluténmentes csokoládés alaptészta





 













Hozzávalók: 20 dkg vaj, 20 dkg rizsliszt, 10 dkg étcsokoládé, csipet só, fél kiskanálnyi szódabikarbóna, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:

A vajat és a csokoládét vízfürdőben megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. Közben a tojásokat a cukorral habosra kavarjuk. Lassanként beledolgozzuk a csokoládét, ezzel is jól elkavarjuk. Végül hozzáadjuk a szódabikarbónával eldolgozott rizslisztet, mixerrel szép simára kavarjuk. Viszonylag folyékony tésztát kapunk. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, erre töltjük a tésztát, majd sütőbe tolva, közepes tűznél tűzpróbáig sütjük.
Mivel finom, omlós tészta, melegen könnyen törik, így a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Ezt az alaptésztát használhatjuk torták, krémes sütemények alapjának, de hétköznapi süteményként is kiváló, ekkor kevés liszttel elkavart gyümölcsöt is szórhatunk bele. Ez utóbbi esetében tejszínhabbal díszítve, porcukorral megszórva, akár lekvárral lekenve gyors és ízletes süteményt kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése