Hozzávalók:
20 dkg vaj, 20 dkg rizsliszt, 10 dkg étcsokoládé, csipet só, fél kiskanálnyi szódabikarbóna,
1 csomag vaníliás cukor.
Elkészítése:
A
vajat és a csokoládét vízfürdőben megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. Közben
a tojásokat a cukorral habosra kavarjuk. Lassanként beledolgozzuk a csokoládét,
ezzel is jól elkavarjuk. Végül hozzáadjuk a szódabikarbónával eldolgozott
rizslisztet, mixerrel szép simára kavarjuk. Viszonylag folyékony tésztát
kapunk. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, erre töltjük a tésztát, majd
sütőbe tolva, közepes tűznél tűzpróbáig sütjük.
Mivel
finom, omlós tészta, melegen könnyen törik, így a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Ezt
az alaptésztát használhatjuk torták, krémes sütemények alapjának, de hétköznapi
süteményként is kiváló, ekkor kevés liszttel elkavart gyümölcsöt is szórhatunk
bele. Ez utóbbi esetében tejszínhabbal díszítve, porcukorral megszórva, akár
lekvárral lekenve gyors és ízletes süteményt kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése