Fahéjas szilvaleves




Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg kemény, de érett szilva, 6 dkg cukor, 2 dl tej, 1 csapott evőkanál liszt, fél mokkáskanálnyi fahéj, csipet szegfűszeg, citromlé, csipet só.
Elkészítése: A szilvákat megmossuk, annyi vízben, ami éppen ellepi, főni tesszük. Úgy válasszunk edényt, amiben épp elfér, különben sok lesz a víz alatta. Hozzászórjuk a cukrot, fedő alatt pár perc alatt, lassú tűzön felforraljuk. Közben a lisztet simára kavarjuk a tejjel, amikor a szilva héja szétreped, a habarást hozzákavarjuk a leveshez, fűszerezzük, és óvatosan kavargatva 2-3 percig, lassan forraljuk. Levesszük, hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt hűtőszekrényben alaposan lehűtjük, fogyasztás előtt citromlével ízlés szerint elkavarjuk.
Megjegyzés: Már csak azért is kiváló nyári leves, mert pillanatok alatt elkészül. Behűtve tejszínhabot is kínálhatunk mellé, de akár 1-1 gömb vaníliafagylalttal is tálalhatjuk.
Tipp: Ha a habarásunk véletlenül csomósra sikeredne, ne keseredjünk el, teaszűrőn csorgassuk a leveshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése