Boros szilvamártás



Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg érett szilva (lehet lila és fehér vegyesen), 2 kanál cukor, 1 dl finom szárazbor, 1 kiskanál ecet, csipet só.
Elkészítése: A szilvákat alaposan megmossuk, kimagvaljuk, négybe vágjuk. Annyi vizet öntünk hozzá, ami éppen ellepi, rászórjuk a  cukrot, a csipet sót, időnként megkavarva addig főzzük, míg sűrűsödni kezd. Ekkor hozzáöntjük a bort és az ecetet, ezzel ismét addig kavargatjuk, míg mártás sűrűségű lesz. Hideg-meleg sültekhez, főtt húshoz, vagdaltak mellé kínáljuk. Ízlés szerint adhatunk még hozzá cukrot, vagy ha nincs kéznél bor, készíthetjük vízzel is.
Megjegyzés: Tovább kísérletezhetünk a mártás ízesítésével, ha kevés fahéjat, szegfűszeget adunk hozzá. Ez esetben leginkább vörös húsok mellé illik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése