Hozzávalók 4 személyre: 2 egész csirkemell, 6 kanál
baracklekvár, 1 kanál borecet, 1 vöröshagyma, só, bors, zsiradék; a tálaláshoz
fehéren főtt rizs.
Elkészítése: A melleket kettévágjuk, hogy 4 részünk legyen. Megmossuk,
megszárítjuk. A zsiradékot felhevítjük, a húsokat hirtelen, pirosra sütjük,
majd kivesszük. A vöröshagymát apróra vágjuk, a visszamaradó olajban
aranysárgára dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, felengedjük kevés vízzel, lefedve
puhára pároljuk. Ha szükséges, még adunk alá kevés vizet. Belekavarjuk a
lekvárt, hozzátesszük a húsokat, kevés vízzel felengedjük, fedő alatt, többször
is megforgatva és összekavarva, lassú tűzön megpároljuk. Ha a levét nagyon
elfőtte, kevés vizet öntünk alá. Fontos, hogy mire elkészült, legyen annyi
saját szaftja, amivel a rizst meglocsoljuk. A húst kiszedjük, a szafthoz öntjük
az ecetet, fedő nélkül, kavargatva addig főzzük, míg az ecet csípős szaga már
nem érzik, és ha megkóstoljuk enyhén savanykás-édes ízt érzünk, semmiképp sem
eceteset. A húst visszarakjuk, és a közben enyhén sós vízben kifőtt rizzsel
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése