Hozzávalók:
25 dkg liszt, 20 dkg fruktóz, 10 dl tej, 5 tojás, 1 dl olaj, 2 kanál kakaó, 2
csomag vaníliás pudingpor, 20 dkg tejföl, folyékony édesítőszer.
Elkészítése:
Először
9 dl tejben megfőzzük a pudingot és kihűtjük. Ekkor folyékony édesítőszerrel
kellően felédesítjük.
A
tésztához a tojások sárgáját a fruktózzal habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk az
1 dl tejet, amivel simára kavarjuk. Lassanként hozzádolgozzuk az olajat is,
majd belekavarjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. Szép sima masszát kapunk.
Egy közepes méretű tepsit papírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát. A
pudingot egy kanál segítségével beleszaggatjuk a tésztába. Közepes sütőben
tűzpróbáig sütjük.
Míg
sül, a tejfölt folyékony édesítőszerrel édesítjük, majd a még forró tésztára
kenjük. Miután kihűlt, egyforma kockákra vágjuk.
Megjegyzés:
folyékony édesítőszerből válasszuk a steviát, amely dél-amerikai vidékről
származik. A növény levelei harmincszor édesebbek a répacukornál, kivonata akár
háromszázszor is. Diétázók is szívesen használják, mivel kalóriatartalma nulla.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése