Diabetikus sütemény - Kráter kocka






Hozzávalók: 25 dkg liszt, 20 dkg fruktóz, 10 dl tej, 5 tojás, 1 dl olaj, 2 kanál kakaó, 2 csomag vaníliás pudingpor, 20 dkg tejföl, folyékony édesítőszer.

Elkészítése:

Először 9 dl tejben megfőzzük a pudingot és kihűtjük. Ekkor folyékony édesítőszerrel kellően felédesítjük.
A tésztához a tojások sárgáját a fruktózzal habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk az 1 dl tejet, amivel simára kavarjuk. Lassanként hozzádolgozzuk az olajat is, majd belekavarjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. Szép sima masszát kapunk. Egy közepes méretű tepsit papírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát. A pudingot egy kanál segítségével beleszaggatjuk a tésztába. Közepes sütőben tűzpróbáig sütjük.
Míg sül, a tejfölt folyékony édesítőszerrel édesítjük, majd a még forró tésztára kenjük. Miután kihűlt, egyforma kockákra vágjuk.
Megjegyzés: folyékony édesítőszerből válasszuk a steviát, amely dél-amerikai vidékről származik. A növény levelei harmincszor édesebbek a répacukornál, kivonata akár háromszázszor is. Diétázók is szívesen használják, mivel kalóriatartalma nulla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése