Diabetikus barackos sütemény





Hozzávalók a tésztához:40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 20 dkg diabetikus cukor, 4 tojás sárgája, 1 citrom leve és héja, 1 csomag sütőpor.
Hozzávalók a töltelékhez: 40 dkg tejföl, 6 dl tej, 6 kanál diabetikus cukor, 4 tojás fehérje, 2 csomag vaníliás puding, 8 dl diabetikus barackbefőtt.

Elkészítése:

A barackokat apró kockákra vágjuk, majd egy szűrőben csepegni tesszük.
A tésztához a margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a diabetikus cukrot és a tojások sárgáját, majd a citrom levével és héjával meg a sütőporral simára gyúrjuk. Két cipóra osztjuk, majd letakarva hűtőben pihentetjük félóráig.
Közben a pudingot a diabetikus cukorral a tej hozzáadásával megfőzzük. Amikor langyosra hűlt simára kavarjuk a tejföllel, majd a tojásfehérje kemény habjával fellazítjuk. Hozzákavarjuk a barackot, egyenletesen elkavarjuk.
Az egyik tésztacipót kinyújtjuk, majd kikent, lisztezett, nagyobb méretű tepsibe helyezzük. Erre ráöntjük a tölteléket, majd befedjük a második, kinyújtott lappal.
Közepes tűznél, lassan sütjük, míg a teteje szépen pirulni kezd. A tüzet elzárva, az ajtót félig lenyitva a sütőben hagyjuk a tésztát, majd később kivéve, teljesen kihűtjük.
Ne ijedjünk meg, ha a töltelék sületlennek tűnik, forrón még ragad a fogvájóra, ha kihűl szépen összeáll.
Hűlés után kockára vágva kínáljuk.
Megjegyzés: a boltokban kapható, direkt diabetikus cukor édességtartalma megegyezik a répacukoréval, így bármilyen receptet könnyen elkészíthetünk vele, a cukrot egyszerűen váltsuk ki vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése