Hozzávalók
a tésztához:40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 20 dkg diabetikus cukor, 4 tojás
sárgája, 1 citrom leve és héja, 1 csomag sütőpor.
Hozzávalók
a töltelékhez: 40 dkg tejföl, 6 dl tej, 6 kanál diabetikus cukor, 4 tojás
fehérje, 2 csomag vaníliás puding, 8 dl diabetikus barackbefőtt.
Elkészítése:
A
barackokat apró kockákra vágjuk, majd egy szűrőben csepegni tesszük.
A
tésztához a margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a diabetikus cukrot
és a tojások sárgáját, majd a citrom levével és héjával meg a sütőporral simára
gyúrjuk. Két cipóra osztjuk, majd letakarva hűtőben pihentetjük félóráig.
Közben
a pudingot a diabetikus cukorral a tej hozzáadásával megfőzzük. Amikor
langyosra hűlt simára kavarjuk a tejföllel, majd a tojásfehérje kemény habjával
fellazítjuk. Hozzákavarjuk a barackot, egyenletesen elkavarjuk.
Az
egyik tésztacipót kinyújtjuk, majd kikent, lisztezett, nagyobb méretű tepsibe
helyezzük. Erre ráöntjük a tölteléket, majd befedjük a második, kinyújtott
lappal.
Közepes
tűznél, lassan sütjük, míg a teteje szépen pirulni kezd. A tüzet elzárva, az
ajtót félig lenyitva a sütőben hagyjuk a tésztát, majd később kivéve, teljesen
kihűtjük.
Ne
ijedjünk meg, ha a töltelék sületlennek tűnik, forrón még ragad a fogvájóra, ha
kihűl szépen összeáll.
Hűlés
után kockára vágva kínáljuk.
Megjegyzés:
a boltokban kapható, direkt diabetikus cukor édességtartalma megegyezik a
répacukoréval, így bármilyen receptet könnyen elkészíthetünk vele, a cukrot
egyszerűen váltsuk ki vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése