Diabetikus dobos





Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 5 dkg zsír, 5 dkg diabetikus cukor, 1 dl langyos tej, fél kiskanálnyi szódabikarbóna.
Hozzávalók a krémhez: 1 csomag csokoládés pudingpor, 4 dl tej, 25 dkg vaj, folyékony édesítőszer.
A tetejére 10 dkg diabetikus csokoládé, diónyi vaj, az oldalára szeletelt mandula.
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd négy cipóba osztjuk. Egy óráig letakarva pihenni hagyjuk. Ekkor újra átgyúrjuk, majd közepes tepsihát nagyságúra nyújtjuk, lekent, liszttel megszórt tepsiháton, előmelegített sütőben, körülbelül 5 perc alatt kisütjük. Egyenletes felületre szedve hagyjuk kihűlni. Sütéskor vigyázzunk, nehogy kiszárítsuk.
A krémhez a pudingot a tejjel keményre főzzük. Miután kihűlt, a vajjal és a folyékony ételízesítővel habosra kavarjuk.
A lapokat egymásra helyezzük, majd hosszában kettévágjuk, egymásra illesztve egyenletes téglalappá vágjuk. A levágott széleket nem dobjuk ki. Kevés lekvárral, meggykompót-lével, kakaóval, rumaromával, édesítőszerrel kis gombócokká formázzuk.
A megformázott lapokat egyenként vékonyan megkenjük a krémmel, a torta oldalát is bevonjuk. Tetejét bevonjuk az olvasztott csokoládéval elkavart vajjal. Még mielőtt a csokoládé megszilárdulna, egy hosszú késsel a szeletek helyét bejelöljük, hogy később, szeleteléskor a csokoládé ne törjön meg.
Ezután kevés félretett krémmel feldíszítjük a tortát, majd az oldalát szeletelt mandulával kirakjuk. Másnapig hagyjuk puhulni. Kiadós sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése