Hozzávalók
a tésztához: 25 dkg liszt, 5 dkg zsír, 5 dkg diabetikus cukor, 1 dl langyos
tej, fél kiskanálnyi szódabikarbóna.
Hozzávalók a krémhez: 1 csomag
csokoládés pudingpor, 4 dl tej, 25 dkg vaj, folyékony édesítőszer.
A tetejére 10 dkg diabetikus csokoládé,
diónyi vaj, az oldalára szeletelt mandula.
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd
négy cipóba osztjuk. Egy óráig letakarva pihenni hagyjuk. Ekkor újra átgyúrjuk,
majd közepes tepsihát nagyságúra nyújtjuk, lekent, liszttel megszórt
tepsiháton, előmelegített sütőben, körülbelül 5 perc alatt kisütjük. Egyenletes
felületre szedve hagyjuk kihűlni. Sütéskor vigyázzunk, nehogy kiszárítsuk.
A krémhez a pudingot a tejjel keményre
főzzük. Miután kihűlt, a vajjal és a folyékony ételízesítővel habosra kavarjuk.
A lapokat egymásra helyezzük, majd
hosszában kettévágjuk, egymásra illesztve egyenletes téglalappá vágjuk. A
levágott széleket nem dobjuk ki. Kevés lekvárral, meggykompót-lével, kakaóval,
rumaromával, édesítőszerrel kis gombócokká formázzuk.
A megformázott lapokat egyenként
vékonyan megkenjük a krémmel, a torta oldalát is bevonjuk. Tetejét bevonjuk az
olvasztott csokoládéval elkavart vajjal. Még mielőtt a csokoládé
megszilárdulna, egy hosszú késsel a szeletek helyét bejelöljük, hogy később,
szeleteléskor a csokoládé ne törjön meg.
Ezután kevés félretett krémmel
feldíszítjük a tortát, majd az oldalát szeletelt mandulával kirakjuk. Másnapig hagyjuk
puhulni. Kiadós sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése