Hozzávalók: alma vagy csípős paprika, ecet, cukor, só, mustármag,
szemes bors, tartósítószer.
Az almapaprikához többféle színű: kevésbe, illetve jobban
érett darabokat válogatunk. A szárakat vágjuk le, de a paprikákat hagyjuk
egészben, ugyanígy a csípőst is. A paprikákat dobjuk forrásban lévő vízbe, majd
azonnal szedjük ki. Ez azért jó, mert így a paprikák kissé veszítenek
keménységükből, így szorosabban elhelyezhetjük őket az üvegben. Miután szépen
kiraktuk az üveget a paprikákkal, az üveg űrtartalmát véve, 1 literhez
számítsunk 3-3 kanál cukrot és ecetet, egy csapott kanál sót, illetve egy negyed
mokkáskanálnyi tartósítószert. Ezeket adjuk az üveghez, szórjuk meg 1-1
kiskanálnyi mustármaggal és borssal, majd vízzel töltsük fel a paprikákat.
Lezárva dunsztoljuk ki, és az edényben hagyjuk kihűlni.
Tipp: Aki csípősebbre szereti az almapaprikát, adjon az
üvegekbe 1-2 csípős paprikát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése