Alma- és csípős paprika






Hozzávalók: alma vagy csípős paprika, ecet, cukor, só, mustármag, szemes bors, tartósítószer.

Az almapaprikához többféle színű: kevésbe, illetve jobban érett darabokat válogatunk. A szárakat vágjuk le, de a paprikákat hagyjuk egészben, ugyanígy a csípőst is. A paprikákat dobjuk forrásban lévő vízbe, majd azonnal szedjük ki. Ez azért jó, mert így a paprikák kissé veszítenek keménységükből, így szorosabban elhelyezhetjük őket az üvegben. Miután szépen kiraktuk az üveget a paprikákkal, az üveg űrtartalmát véve, 1 literhez számítsunk 3-3 kanál cukrot és ecetet, egy csapott kanál sót, illetve egy negyed mokkáskanálnyi tartósítószert. Ezeket adjuk az üveghez, szórjuk meg 1-1 kiskanálnyi mustármaggal és borssal, majd vízzel töltsük fel a paprikákat. Lezárva dunsztoljuk ki, és az edényben hagyjuk kihűlni.

Tipp: Aki csípősebbre szereti az almapaprikát, adjon az üvegekbe 1-2 csípős paprikát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése