Beszélgetni, mozizni, sörözni. Könnyen készül, sok lesz belőle:)
Hozzávalók (2 közepes tepsinyi adaghoz): 25 dkg liszt, 1 dl
olaj, 1 dl olaj, 1 tasak szárított élesztő (vagy kb. 1,5 dkg friss), 1 kiskanál
cukor, fél teáskanálnyi só; a tetejére: 1 tojás, reszelt sajt, só
Elkészítése: A vizet langyosra melegítjük a cukorral.
Beleszórjuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet kétszer átszűrjük, hozzáadjuk
a sót, majd az élesztős vizet és az olajat. Szép simára dolgozzuk, liszttel
megszórjuk, letakarva megkelesztjük. Lisztes felületen vékonyra nyújtjuk (3-4
mm), lekenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, pici sóval,
derelyevágóval félujjnyi széles, hosszúkás csíkokat vágunk belőle, sütőpapírral
kibélelt tepsibe szedegetjük, előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranysárgára
sütjük. egyenes felületre szedjük, kihűtjük.
Megjegyzés: Érdemes rögtön két adagot készíteni, nagyon
finom, afféle „eteti magát” sütemény.
Ötlet: Különlegesebbé tehetjük, ha só helyett kedvenc
fűszerkeverékünkkel szórjuk meg, például pizzafűszerkeverékkel.
Tipp: Ha a tetejére szórt reszelt sajtot a tenyerünkkel
kissé rányomkodjuk a tésztára, sokkal könnyebben vághatjuk, nem ragad annyira a
derelyevágóra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése