Színes nyári tört krumpli

Hozzávalók (4 személyre): 1 kg sárga burgonya, 1-2 evőkanálnyi vaj, ízlés szerint tej, 1 piros színű paprika, 1 kötés petrezselyemzöld, 2-3 zöldhagymazár, pár levél friss bazsalikom, fél mokkáskanálnyi kurkuma, só, bors;

 


Elkészítése: A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és azonnal áttörjük. Míg fő, elkészítjük a fűszerezést. A vajat felmelegítjük, beleszórjuk az apróra vágott paprikát, kicsit kavargatjuk, beleszórjuk a fűszereket, és lassú tűzön kissé megsütjük, félretesszük. A kész burgonyapüréhez kavarjuk, sózzuk, borsozzuk, és elkavarjuk a kurkumával, meg annyi tejjel, amilyen krémesre és sűrűségűre szeretjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése