Syrniki - egy nagyszerű reggeli

A syrniki egy szláv túrós palacsinta, amely az orosz, ukrán, szerb konyha kedvence. Nagyon egyszerűen készül, finom, ráadásul olcsó is.


Hozzávalók: 45 dkg zsíros túró, 2 kicsi tojás, ½ bögre + további liszt a forgatáshoz, ¼ bögre cukor, csipet só, 2 tasak vaníliás cukor, csipet só; olaj a sütéshez; választható: fél bögre mazsola, vagy aprított szárított gyümölcsök; a tálaláshoz: tejföl vagy görög krémjoghurt, méz, friss gyümölcsök, lekvárok, kompótok (legjobb a savanykás ízvilág: ribizli, áfonya, szeder) Elkészítése: A túrót krémesre kavarjuk a cukrokkal majd a tojásokkal. Belekavarjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, sima tésztát kavarunk. Ha használunk szárított gyümölcsöket most kavarjuk hozzá. Vastag tésztát kapunk, amiből egy kanállal tojásnyi masszát szakítunk, ráhelyezzük kevés liszttel megszórt tányérra, megszórjuk kis liszttel, és egy kanál hátával körülbelül kisujjnyi vastag, kerek palacsintává formázunk. Húslapáttal nyúlunk alá, amennyire lehet, leszórjuk róla a lisztet, és nem túl forró olajban, közepes tűznél mindkét oldalát megsütjük. Papírtörölközőre szedjük, ízlésünk és kedvünk szerinti feltéttel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése