Paradicsomkonzerv házilag

Aki még nem próbálta, annak talán furcsán hangozhat, ám az üvegben eltett paradicsom nagyon finom, megőrzi élénkvörös színét. Kisebb üvegekbe ajánlott eltenni, mert felbontás után viszonylag hamar romlik, még hűtőben is. Használatkor vegyünk ki belőle amennyit frissen is felhasználunk, és adjuk az ételekhez.
Hozzávalók: érett paradicsom, bazsalikom, petrezselyemzöld, fokhagyma, tartósítószer. Elkészítése: A paradicsomokat felkockázzuk, szűrőbe téve kicsit lecsepegtetjük. Ezután üvegekbe töltjük, és nyomogatjuk, hogy ne maradjanak légbuborékok benne, nem baj, ha kicsit törik a paradicsom. Ízlés szerint 1-2 levél bazsalikomot, 1-2 szál petrezselymet és nagyságtól függően 1-2 cikk fokhagymát nyomkodunk a széléhez. Addig nyomkodjuk, hogy saját leve elfedje. Lezárjuk, és nedves dunsztban kidunsztoljuk, a vízben hagyjuk kihűlni. Fontos: A zöldfűszereket különös gonddal mossuk meg előtte, hogy a romlásveszélyt kiküszöböljük. Tipp: Tehetünk bele bármilyen zöldfűszert, amit szeretünk, és amit paradicsomos ételekkel használhatunk, de akár a paradicsomot is elrakhatjuk önmagában – ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése