Nyári omlett-tekercs
Hozzávalók (2 személyre): 4 tojás, 1 fél lilahagyma, 1-1 csík sárga és piros paprika, 3-4 gomba (mérettől függően), zöldkapor és petrezselyemzöld, kb. 5 dkg sós túró, só, bors, zsiradék.
Elkészítése:
A tojásokat felverjük a sóval, borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel. A gombát szeletekre vágjuk, a többi zöldséget apró kockákra. Olajozott serpenyőbe, vagy elektromos grill sima részére öntjük a tojás harmadát, és megszórjuk a zöldségekkel, aprított túróval.
Amikor megsült, óvatosan feltekerjük, minden tekerésnél kicsit lelapítva egy spatulával a tekercset.
A tekercset felhúzzuk az edény egyik szélére, és hozzáöntjük a második rész tojást, úgy, hogy összeérjen a már megsült omlett szélével (így összeragad). Újra megszórjuk.
Amikor megsült, feltekerjük, és ugyanezt megismételjük a maradék tojással, majd ha ez is megsült, szépen feltekerjük.
Megjegyzés: Ha elsőre kicsit szétszakad tekeréskor ne aggódjunk, a következő már jobban fog menni. Nagyon ízletes, akár reggelire, akár főzelék mellé feltétnek kiváló választás.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése