Karalábéleves

Nagyon sokáig eldobtam a karalábé levelét, amit ma már nagyon sajnálok. Egy nap az interneten találtam egy cikket, amiben a karalábélevél gazdag tápanyag tartalmáról olvastam, és szinte elszégyelltem magam, amiért addig kidobtam a szemétbe. Azóta, már mindenféle zöldséges levesbe belefőzöm. Az íze a káposztáéhoz hasonlít leginkább, és az zöldséges levesekbe főzve gazdagabb, teltebb ízt kölcsönöz. Ha eddig Önök is kidobták, mindenképp próbálják ki! A szép egészséges, zsenge leveleket használjuk fel.


Hozzávalók 4 személyre: 4 tojás, 2 burgonya, 2 zsenge karalábé a levelével, 1 sárgarépa, petrezselyemzöld, 1 vöröshagyma, só, bors, zsiradék.


Elkészítése: A zsiradékon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott répát, kissé elsütjük, felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a kockákra vágott karalábét és burgonyát, sózzuk, borssal megszórjuk, félig megfőzzük. A karalábé leveleket alaposan megmossuk, csíkokra vágjuk, a leveshez adjuk, megszórjuk vágott petrezselyemzölddel, együtt készre főzzük. A levesbe ütjük a tojásokat, úgy, hogy a fakanállal kis helyet készítünk neki, lassú tűzön megfőzzük, eleinte nem kavargatjuk, hogy a tojás ne menjen szét.  Forrón kínáljuk.
Megjegyzés: Ha tojás nélkül készítjük, joghurttal, tejjel vagy tejföllel elkavart liszttel be is habarhatjuk. Ekkor citromlével vagy kevés ecettel savanyíthatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése