Bruschetta imádat

Életem egyik legkimagaslóbb gasztronómiai élménye volt, amikor megkóstoltam a hagyományos brushettát. Hogy lehet ilyen egyszerűen ilyen finomat készíteni? A receptjét a régi blogomon érik el itt: http://eveskozben.blogspot.com/2010/05/hagyomanyos-etvagyhozo-bruschetta.html
(Igen, elfelejtettem a jelszavát, így már nem tudtam tovább használni).

Egyszerűen elképesztő, de csak finom, nyári, napon ért paradicsomból az igazi sajnos

És egy padlizsános verzió, ami szintén nagyon finom.


Hozzávalók: 1 kisebb padlizsán, 3-4 paradicsom, 1 kisebb vöröshagyma, bazsalikomlevél ízlés szerint, só, bors, zsiradék; a tálaláshoz: pirítós, fokhagyma, zöldhagymaszár vagy metélőhagyma.


Elkészítése: A vöröshagymát apróra vágva megpároljuk, az apró kockákra vágott padlizsánt hozzáadva üvegesre pároljuk. Ekkor adjuk hozzá a szintén apróra vágott paradicsomot, a felvágott bazsalikomlevelet, sót, borsot, és az egészet addig pároljuk, míg a paradicsom már megpuhul, de nem megy szét. A pirítósokat fokhagymával bedörzsöljük, olívaolajjal megkenjük, olívaolajjal megkenjük, megpakoljuk a bruschettával, megszórjuk vágott metélőhagymával és bazsalikommal, langyosan kínáljuk, de behűtve is nagyon finom.

Fiiiinom! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése