Habcsók süti



Tulajdonképpen habcsók-lapnak is hívhatjuk a tojásfehérje alapú lapokat, amelyekbe lisztet nem is teszünk, hogy ne nehezítse el a tésztát. Helyette diót, és ezúttal egy kevés morzsát kavarunk hozzá, amihez tökéletesen illik a kellemes vaníliás krém. Sülés közben többször is ellenőrizzük a lapot, mert a sütőtől függően gyorsabban is elkészülhet, és ha túl sokáig sül, kemény, kissé ragadós lesz a lap – igaz, így is finom!


Hozzávalók a diós laphoz: 4 tojás fehérje, csipet só, 10 dkg cukor, 4 púpozott evőkanál darált dió, 1 púpozott evőkanál finomra őrölt morzsa; a krémhez: 4 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 3-4 tasak vaníliás cukor, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, 3 dl tejszínhab, 1 habfixáló; porcukor
A tojások fehérjét a sóval félkeményre verjük, kanalanként hozzádolgozzuk a cukrot. Spatulával vagy fakanállal óvatosan hozzákavarjuk az őrölt diót és a finomra őrölt morzsát. 
Két részre osztjuk, olajozott sütőpapírra simítva, közepes tepsin 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. 
A tojások sárgáját simára kavarjuk a liszttel, cukorral és a tejjel, gőz fölött sűrűre főzzük.  
A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, kanalanként hozzádolgozzuk a kihűlt tojássárgás krémet.
Az alsó lapra rákenjük a krémet. 
A második lapot tenyérnyi kockákra vágva ráhelyezzük, 1-2 óra pihenés után felvágjuk.Porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése