Tulajdonképpen habcsók-lapnak is hívhatjuk a tojásfehérje
alapú lapokat, amelyekbe lisztet nem is teszünk, hogy ne nehezítse el a
tésztát. Helyette diót, és ezúttal egy kevés morzsát kavarunk hozzá, amihez
tökéletesen illik a kellemes vaníliás krém. Sülés közben többször is
ellenőrizzük a lapot, mert a sütőtől függően gyorsabban is elkészülhet, és ha
túl sokáig sül, kemény, kissé ragadós lesz a lap – igaz, így is finom!
A tojások fehérjét a sóval félkeményre verjük,
kanalanként hozzádolgozzuk a cukrot. Spatulával vagy fakanállal óvatosan
hozzákavarjuk az őrölt diót és a finomra őrölt morzsát.
Két részre osztjuk, olajozott sütőpapírra
simítva, közepes tepsin 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
A tojások sárgáját simára kavarjuk a liszttel,
cukorral és a tejjel, gőz fölött sűrűre főzzük.
A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval,
kanalanként hozzádolgozzuk a kihűlt tojássárgás krémet.
Az alsó lapra rákenjük a krémet.
A második lapot
tenyérnyi kockákra vágva ráhelyezzük, 1-2 óra pihenés után felvágjuk.Porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése