Nagyon egyszerűen
elkészíthető, viszonylag jó árban lévő finomság, amit hidegtálakra, előételként
kínálhatunk, de a hétköznapokban uzsonnára is csomagolhatunk. Hidegen, melegen
egyaránt finom, ez utóbbi esetben bármilyen főzelékkel, körettel nagyon finom.
Hozzávalók (2 kisebb
téglalap formához): 1 kg csont nélküli csirkecomb (bőrével), 50 dkg csirkemell,
2 tojás, só, bors, őrölt kömény, pirospaprika, olaj.
Elkészítése: A combokat
ledaráljuk, a mellet nagyobb kockákra vágjuk. Összekavarjuk, fűszerezzük (piros
paprika nem kell bele). Egy sütőpapírral kibéleljük a 2 formát, olajjal
bekenjük, kb. ujjnyi vastagon csak
darált húst rakunk bele (kanál hátával jól belenyomkodjuk), majd
elosztjuk a maradék húst. A tetejét kevés olajjal meglocsoljuk, a kilógó
sütőpapírral befedjük. 180 fokon, légkeverésen 1 óra alatt megsütjük.
Kivesszük, óvatosan leöntjük a keletkező levet, a sonkát rácsra fordítjuk. Ha
kihűlt pirospaprikával bedörzsöljük.
Megjegyzés: már melegen
szépen szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése