Csirkesonka egyszerűen



Nagyon egyszerűen elkészíthető, viszonylag jó árban lévő finomság, amit hidegtálakra, előételként kínálhatunk, de a hétköznapokban uzsonnára is csomagolhatunk. Hidegen, melegen egyaránt finom, ez utóbbi esetben bármilyen főzelékkel, körettel nagyon finom.

Hozzávalók (2 kisebb téglalap formához): 1 kg csont nélküli csirkecomb (bőrével), 50 dkg csirkemell, 2 tojás, só, bors, őrölt kömény, pirospaprika, olaj.
Elkészítése: A combokat ledaráljuk, a mellet nagyobb kockákra vágjuk. Összekavarjuk, fűszerezzük (piros paprika nem kell bele). Egy sütőpapírral kibéleljük a 2 formát, olajjal bekenjük, kb. ujjnyi vastagon csak  darált húst rakunk bele (kanál hátával jól belenyomkodjuk), majd elosztjuk a maradék húst. A tetejét kevés olajjal meglocsoljuk, a kilógó sütőpapírral befedjük. 180 fokon, légkeverésen 1 óra alatt megsütjük. Kivesszük, óvatosan leöntjük a keletkező levet, a sonkát rácsra fordítjuk. Ha kihűlt pirospaprikával bedörzsöljük.
Megjegyzés: már melegen szépen szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése