Hozzávalók (4 személyre): 1 fej káposzta, 50-60 dkg füstölt
oldalas, 30-40 dkg gépsonka, személyenként 1-2 rövid, fűszeres kolbász, só,
bors, zöldkapor, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, 2-3 cikk fokhagyma, zsiradék, pirospaprika.
Elkészítése: A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a
zsiradékon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük kevés
vízzel. Belerakjuk a füstölt oldalast, lefedve majdnem készre főzzük. A
káposztát nem túl apróra vágjuk, az ételhez adjuk, összekavarjuk, fedő alatt,
lassú tűzön készre pároljuk. Ha szükséges, adunk még alá vizet. Akkor finom, ha
főzelékszerű lesz. Mielőtt elkészülne, az ételhez adjuk
a kockára vágott sonkát és a kolbászt, zöldkaprot szórunk rá, ha szükséges
utána ízesítünk. Együtt készre főzzük. A lisztet zsiradékban megpirítjuk, az
ételhez kavarjuk, összefőzzük. 10 perc pihenés után kínáljuk.
Megjegyzés: ha füstölt sonkával készítjük, azt az oldalassal
együtt tesszük fel főni. Ha úgy szeretjük, a rántást tejföllel is készíthetjük.
Ízlés szerint tovább fűszerezhetjük csomborral, őrölt köménnyel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése