Hozzávalók:
1 öklömnyi cékla fele, 5 dkg csicseriborsó konzerv (lemosva), fél citrom, 2
cikk fokhagyma, 3 mokkáskanál őrölt koriander, 2 mokkáskanál fokhagyma por
(vagy 1-2 friss cikk), kb. ¼ bögre szűz olívaolaj; a tahinihez: 10 dkg
szezámmag, 1 cikk fokhagyma, 1 mokkáskanál só, bors, 3 evőkanál olaj, citromlé
és víz.
Elkészítése:
A tahinihez zsiradékmentes serpenyőben a szezámot kissé megpirítjuk (nem túl
erős tűzön). Kávédarálóban megőröljük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát ,
sózzuk, borsozzuk, belekavarjuk az olajat és annyi vizet, hogy pasztaszerű
anyagot kapjunk. Citromlével ízesítjük.
A
céklát megfőzzük, kockákra vágjuk. Az összes hozzávalóval turmixgépbe tesszük,
és annyi olívaolajjal dolgozzuk ki, hogy jól kenhető, krémes állagú legyen,
fűszerezzük ízlés szerint.
Megjegyzés:
jól záródó dobozban napokig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése