Céklás humusz



Hozzávalók: 1 öklömnyi cékla fele, 5 dkg csicseriborsó konzerv (lemosva), fél citrom, 2 cikk fokhagyma, 3 mokkáskanál őrölt koriander, 2 mokkáskanál fokhagyma por (vagy 1-2 friss cikk), kb. ¼ bögre szűz olívaolaj; a tahinihez: 10 dkg szezámmag, 1 cikk fokhagyma, 1 mokkáskanál só, bors, 3 evőkanál olaj, citromlé és víz.




Elkészítése: A tahinihez zsiradékmentes serpenyőben a szezámot kissé megpirítjuk (nem túl erős tűzön). Kávédarálóban megőröljük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát , sózzuk, borsozzuk, belekavarjuk az olajat és annyi vizet, hogy pasztaszerű anyagot kapjunk. Citromlével ízesítjük.
A céklát megfőzzük, kockákra vágjuk. Az összes hozzávalóval turmixgépbe tesszük, és annyi olívaolajjal dolgozzuk ki, hogy jól kenhető, krémes állagú legyen, fűszerezzük ízlés szerint.

Megjegyzés: jól záródó dobozban napokig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése