Könnyű elkészíteni, haa hőfokot tartjuk a külseje roppanós lesz, a közepe pedig krémes. Elsőre azt hittem, hogy a kókusz nem sokat ad hozzá, de tévedtem, nagyon jól harmoziál a habcsókkal. Próbálják ki, nem fogják megbánni. Jól esik egy-egy darabot letörve belőle elmajszolni, igazi ünnepi finomság.
Hozzávalók 2 db. kb. 15-20 cm átmérőjű koszorúhoz: 4 nagyobb
tojás fehérje, 20 dkg cukor, 10 dkg kókuszreszelék; savanykás-édes lekvár (én
narancsot használtam), gránátalmamag, tört pisztácia.
Elkészítése: Vegyünk 1 kisebb tányért, aminek kb. 20 cm az
átmérője, és rajzoljuk körbe egy sütőpapíron. Ezután egy normál pohár alját
véve rajzoljunk kicsi köröket a nagy körbe – így biztosan szép kerek formát
kapunk, és az egyes kis habcsókok is szép egyenletes nagyságúak lesznek. A
papírt helyezzük lemezre, vagy tepsibe.
A sütőt melegítsük előre 130 fokra. A tojások fehérjét félkeményre
verjük, kanalanként elkezdjük hozzádolgozni a cukrot, mindig megvárva, hogy
dolgozza el a már hozzáadott cukrot. Akkor jó, ha a hab keményen megtartja a
formáját. Spatulával óvatosan, kisebb adagokban kavarjuk hozzá a kókuszt (1
teáskanálnyit tegyünk félre a díszítéshez). Csillagcsöves habzsákból magasabb
rózsákat nyomunk a megrajzolt körökbe. A sütőbe téve 1 óra alatt készre sütjük.
Egy fakanalat a sütő ajtajához téve hagyjuk a sütőben langyosra hűlni. Ekkor
kenjük le ízlés szerinti lekvárral, szórjuk meg gránátalmamagokkal, tört
pisztáciával és kevés kókuszreszelékkel.
Megjegyzés: A kis habcsókok szépen széttördelhetőek. Légkeveréses
sütőben érdemes csinálni, ahol a két koszorú egyszerre is süthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése