Egy kicsit másképp :)
Csilis, színes, kukoricás töltött tojás
Hozzávalók (4 személyre): 8 tojás, kb. 2 dl majonéz, 2-3
evőkanál kukoricakonzerv, 2 szelet füstölt házi szalonna (vagy bacon), mustár, só,
bors, csili.
Elkészítése: A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk. Zselés
ételfestékkel üvegedénybe meleg vizet színezünk, ebbe áztatjuk a tojásokat.
Figyeljük, mert ha jó minőségű festékünk van 15-20 perc alatt is megszínezheti
a tojásokat. A szépen megszínezett tojásokat papírtörlőre szedjük, ha
megszáradtak kettévágjuk, a sárgákat késes aprítóba tesszük, mustárt adunk
hozzá és 1 evőkanál majonézt. Elkezdjük összedolgozni, és annyi majonézt adunk
még hozzá, hogy krémes állagot nyerjen. Sózzuk,
borsozzuk, hozzákavarjuk a kukoricát. A tojásokat megtöltjük. A szalonnát
kisütjük, a pörcöt kiszedjük, a tojásokra osztjuk, majd az egészet megszórjuk
csilivel. Majonézzel és kenyérrel kínáljuk.
Megjegyzés: Csili helyett pirospaprika is jó, ha nem
szeretjük a csípős ízeket. Viszont ha igen, akkor akár a töltelékbe is tehetünk
keveset.
Zöldfűszeres márványtojás
Hozzávalók (4 személyre): 8 tojás, 2 evőkanál sonkás tömlős
sajt, 2 evőkanál krémsajt, 2 evőkanál zsíros túró, mustár, zöldkapor,
petrezselyemzöld, metélőhagyma, só, fehérbors, mustár;a tálaláshoz: 1,5-2 dl
majonéz.
Elkészítése: A keményre főtt tojások héját egy késsel még
melegen megtördeljük, és a tojásokat a már leírt módon színezett meleg vízbe
rakjuk. Fél óra után kissé megbontjuk, hogy lássuk, megszínezte-e. Ha igen,
megtisztítjuk, megszárítjuk. Kettévágva a sárgákat késes aprítóba tesszük, a
sajtokkal és a zöldfűszerekkel simára dolgozzuk. Fűszerezzük, mustárral
ízesítjük. A tojásokat megtöltjük, majonézágyon kínáljuk.
Megjegyzés: Teljes kiőrlésű kenyérrel, magvas kenyérre vagy
pirítóssal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése