Finom :)
Hozzávalók: 2 db. 2 tojásos kakaós piskóta, 20 dkg magas
kakaótartalmú csokoládé, 4+2 dl tejszín, kb. 10 dkg kimagvalt meggykompót,
csokoládécukorkák, csokoládédíszek, pici kakaó, szeletelt mandula.
Elkészítése: A 2x2 tojásból szokásos módon kakaós piskótát
sütünk, ha kihűlt kettévágjuk. A csokoládét 2 dl tejszínnel felolvasztjuk (nem
forraljuk fel), alaposan kihűtjük, habosra verjük. 2 dl tejszínt keményre verünk.
A lapokat a meggykompót levével meglocsolgatjuk. Az alsó lapot megkenjük a
csokikrém ¾ részével, belenyomogatjuk a levétől kinyomkodott meggyet. Rátesszük
a lapot, ezt megkenjük a tejszínhab felével, befedjük a következő lappal. A
maradék csokoládékrémet elkavarjuk a tejszín másik felével, rásimítjuk,
befedjük az utolsó lappal. Folpackba csomagoljuk, éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap felverjük a maradék 2 dl tejszínt, bevonjuk és díszítjük a tortát,
kirakjuk csokoládégyöngyökkel, megszórjuk kakaóval, a szeleteknek megfelelően
1-1 szem egész meggykompótot teszünk.
Megjegyzés: Amikor folpackba csomagoljuk a folpackot pár
helyen szakítsuk be, hogy a torta meg ne izzadjon a hűtőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése