Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg csirkemell, 10 dkg sonka, 15dkg liszt, 7 dkg vaj, 4 dl tej, 3 tojás, 1 vöröshagyma, só, bors; a panírozáshoz: 2 tojás, liszt, morzsa; a sütéshez: zsiradék.
Elkészítése: A csirkemellet grillen, vagy serpenyőben, sózva, borsozva megsütjük. 2 tojást keményre főzünk. A sonkát és a kihűlt húst apró kockákra vágjuk. A vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, megfuttatjuk rajta a lisztet. Mielőtt barnulni kezdene, lassanként hozzáöntjük a tejet, mindig alaposan elkavarva. Sózzuk, borsozzuk, és addig kavargatjuk, míg elválik az edénytől. Hozzákavarjuk a húst és a sonkát, az 1 tojást. Kihűtjük, majd letakarva 2-3 órára hűtőbe tesszük. Ekkor kis lapos korongokat formázunk belőlük, amit először lisztbe majd tojásba, végül felvert, sózott, borsozott tojásba forgatunk, bő, forró zsiradékban kisütjük. Papírtörlőre szedjük. Tetszés szerinti feltéttel kínáljuk.
Megjegyzés: Óvatosan süssük, erős lángon hirtelen sül, és félő, hogy a közepe nem sül át jól.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése