Hozzávalók: 20 dkg gomba, 8 db felső comb, 4 gerezd fokhagyma, 3 nagy
paradicsom, 1 zöld és 1 piros paprika, 1 közepes hagyma, só, bors, friss, vagy
szárított bazsalikom és petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A combokat éles késsel kicsontozzuk, majd kétfelé vágjuk, szárazra
törölgetjük. Forró zsiradékon mindkét oldalán 2 percig sütjük, közben vigyázzunk,
nehogy leégjen. Kiszedjük, majd helyébe dobjuk az apróra vágott vöröshagymát, ezt
is megdinszteljük. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a vékonyra vágott fokhagymát
és a kis kockákra vágott paprikát is. Együtt dinszteljük pár percig, majd
ezeket egy hőálló edénybe szedjük át. A zsiradékban most a kisebb szeletekre
vágott gombát pároljuk körülbelül 10 percig. A végén ezt is hozzáadjuk a
zöldségekhez. A tetejére kockázzuk a paradicsomot, sóval, borssal, a fűszerekkel
megszórjuk. A húst is megszórjuk sóval, borssal, és a zöldségekre helyezzük,
aláöntünk 1 dl vizet. Lefedve sütjük 20 percig, közben néha megforgatjuk.
Ezután a fedőt levesszük, és úgy sütjük tovább, míg a hús megpuhul. Ha a víz
elfőne, közben utána pótoljuk. Tört vagy darabos krumplival is kínálhatjuk, de
jól illik mellé a puliszka.
Megjegyzés: Természetesen csontos hússal, egész combból, de akár
feldarabolt csirkéből is készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése