Hozzávalók:
8 kisebb csirkecomb, vagy 4 nagyobb, a porcnál kettévágva,
50 dkg paradicsom, vagy 2 dl paradicsompüré, 1 vöröshagyma, 2-3 gerezd
fokhagyma, 2 csipet kakukkfű, fél kiskanálnyi bazsalikom, 1evőkanálnyi petrezselyemzöld,
1 közepes sárgarépa és zeller, fél kg finom tészta, kevés zsiradék, a szóráshoz
zöldhagyma.
A csirkecombokat jól mossuk meg, csepegtessük le. A hagymát
vágjuk apró kockára, a zsiradékban futtassuk át, kabarjuk hozzá az apró
csíkokra vágott répát és zellert, majd rakjuk rá a húsokat. Szórjuk meg
sóval-borssal, és amikor az alsó oldala megfehéredett, fordítsuk át. Itt is
szórjuk, kavarjuk el a hagymás szafttal, majd engedjük fel 1 dl vízzel. Szórjuk
rá az összes többi hozzávalót, a paradicsomlevet kivéve, majd fedő alatt, lassú
tűzön pároljuk majdnem készre. Ekkor adjuk hozzá a paradicsomot, amivel készre
pároljuk. A vízzel vigyázzunk, csak akkor töltsünk utána, ha feltétlenül
szükséges, hiszen az egész étel különlegessége maga a fűszeres szósz. Ha
túlságosan elfőtt a víz róla pótoljuk, ha véletlenül mégis túl sok vizet adtunk
volna alá, szedjük ki a húst, hogy szét ne főjön, a szószt pedig főzzük, míg
kellemes, nem túl sűrű szószt nyerünk.
Közben a tésztát főzzük készre, szűrjük le. A tálaló tányérra
szedjünk a tésztából, a húsból, és a szószból is bőven, szórjuk meg nagyon
apróra vágott zöldhagymával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése