Hozzávalók 4 személyre: 4 tojás, 2 burgonya, 2 zsenge
karalábé, levelével, 1 sárgarépa, petrezselyemzöld, 1 vöröshagyma, só, bors,
zsiradék.
Elkészítése: A zsiradékon az apróra vágott hagymát
megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott répát, kissé elsütjük,
felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a kockákra vágott karalábét és burgonyát,
sózzuk, borssal megszórjuk, félig megfőzzük. A karalábé leveleket alaposan
megmossuk, csíkokra vágjuk, a leveshez adjuk, megszórjuk vágott
petrezselyemzölddel, együtt készre főzzük. A levesbe ütjük a tojásokat, úgy,
hogy a fakanállal kis helyet készítünk neki, lassú tűzön megfőzzük, eleinte nem
kavargatjuk, hogy a tojás ne menjen szét.
Forrón kínáljuk.
Megjegyzés: Ha tojás nélkül készítjük, joghurttal, tejjel
vagy tejföllel elkavart liszttel be is habarhatjuk. Ekkor citromlével vagy
kevés ecettel savanyíthatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése