Hozzávalók 4 személyre: 2 egész csirkemell, 2 kanál folyékony méz, 1 evőkanál mustár, só, bors, olívaolaj; az öntethez: 30 dkg natúr
joghurt, 1 evőkanál friss (vagy szárított) zöldkapor, 1 teáskanál klasszikus
mustár, 2 cikk zúzott fokhagyma, citromlé;
Elkészítjük az öntetet. Ehhez a hozzávalókat simára
kavarjuk, annyi citromlével ízesítjük, amilyen savanykásra kívánjuk.
Kísérletező kedvűek akár 1 teáskanál mézet is adhatnak hozzá. Félretesszük, míg
a hús elkészül.
A csirkemelleket kettőbe vágjuk. A négy darab húst
megmossuk, megszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, az olajon megpirítjuk, lefedve puhára
pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet adunk alá, míg a hús megpuhul. Zsírjára
sütjük, egy kanállal rácsorgatjuk a mézzel elkavart mustárt, majd forgatva
addig sütjük, míg egyféle karamellizádott mézes máz keletkezik rajta. Ha
hirtelen sülni, égni kezd, a tüzet kapcsoljuk ki alóla, úgy forgassuk, míg a
máz elosztódik a húsokon.
A salátaágyhoz tulajdonképpen bármit felhasználhatunk,
amihez kedvünk van, vagy otthon található: vékony hasábokra vágott édes
sárgarépát, rukkola-, fodros-, jég-, vagy bármilyen más salátát, gyalult friss
káposztát, uborkát, paradicsomot, stb. Ezeket csak kavarjuk lazán össze, külön
öntetet nem igényel. A csirkemellet szép szeletekre vágva, az öntetet külön
mellé kínálva a salátán elrendezve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése