Mexikói chilis-borsos kukoricakrémleves




Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg húsos szalonna, 1 doboz csemegekukorica (420 ml), 1 kicsi vöröshagyma, 1 dl tejszín, 1 dl tej, chilipor, só, bors.
Elkészítése: A vöröshagymát és a szalonnát apró kockákra vágjuk. A szalonnát kisütjük, a pörcöt kiszedjük, a visszamaradó zsiradékban a vöröshagymát megdinszteljük. Felengedjük 4 dl vízzel, hozzászórjuk a kukoricát levével együtt, felfőzzük. A tejszínt elkavarjuk a tejjel, a leveshez öntve felforraljuk, chilivel, sóval, és annyi borssal fűszerezzük, hogy karakteres, kellemesen borsos íze legyen. A leves ízét a chili és a bors megfelelő arányban való keverése adja meg.  Éppen csak csípősnek, és kellemesen fanyarnak kell lennie a borstól. A felfőtt levest botmixerrel krémesítjük., annyi vizet öntünk hozzá, hogy az ízlésünk szerinti sűrűséget elérjük, ismét felforraljuk, majd azon melegében, a szalonnapörccel megszórva kínáljuk.
Megjegyzés: Jellegzetes mexikói íz. Hideg időben kiváló melegítő hatású, önmagát eteti, ráadásul pillanatok alatt elkészül. Nyáron behűtve kínálják. Annál finomabb, minél frissebb a bors, amit használunk, akkor az igazi, ha frissiben őröljük a leveshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése