Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg húsos szalonna, 1 doboz
csemegekukorica (420 ml), 1 kicsi vöröshagyma, 1 dl tejszín, 1 dl tej, chilipor,
só, bors.
Elkészítése: A vöröshagymát és a szalonnát apró kockákra
vágjuk. A szalonnát kisütjük, a pörcöt kiszedjük, a visszamaradó zsiradékban a
vöröshagymát megdinszteljük. Felengedjük 4 dl vízzel, hozzászórjuk a kukoricát
levével együtt, felfőzzük. A tejszínt elkavarjuk a tejjel, a leveshez öntve
felforraljuk, chilivel, sóval, és annyi borssal fűszerezzük, hogy karakteres,
kellemesen borsos íze legyen. A leves ízét a chili és a bors megfelelő arányban
való keverése adja meg. Éppen csak
csípősnek, és kellemesen fanyarnak kell lennie a borstól. A felfőtt levest
botmixerrel krémesítjük., annyi vizet öntünk hozzá, hogy az ízlésünk szerinti
sűrűséget elérjük, ismét felforraljuk, majd azon melegében, a szalonnapörccel
megszórva kínáljuk.
Megjegyzés: Jellegzetes mexikói íz. Hideg időben
kiváló melegítő hatású, önmagát eteti, ráadásul pillanatok alatt elkészül. Nyáron
behűtve kínálják. Annál finomabb, minél frissebb a bors, amit használunk, akkor
az igazi, ha frissiben őröljük a leveshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése