Hozzávalók két rúdhoz: 1 nagy csomag réteslap (80) dkg, 35
dkg friss vagy magozott meggybefőtt, 1 vaníliás puding, 1tojás sárgája,
porcukor + ha szükséges 10 dkg cukor.
Elkészítése: A rétestésztát szobahőmérsékleten felengedjük.
A friss gyümölcsöt megszórjuk a 10 dkg cukorral, egy órát állni hagyjuk, majd
alaposan kinyomkodjuk a levétől. A befőtt meggyet lecsorgatjuk. A gyümölcsre
szórjuk a pudingport, majd az előzőleg kevés langyos vajjal megkent réteslap
két szélére halmozzuk. Két oldalról feltekerjük, majd középen elvágjuk a lapot.
Kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a rudakat, tojás sárgájával
megkenjük, majd egy éles késsel nem túl sűrűn bevagdossuk. Forró sütőben,
körülbelül 25-30 perc alatt ropogós pirosra sütjük. Még melegen megszórjuk
porcukorra, és langyosan kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése