Meggyes rétes



 















Hozzávalók két rúdhoz: 1 nagy csomag réteslap (80) dkg, 35 dkg friss vagy magozott meggybefőtt, 1 vaníliás puding, 1tojás sárgája, porcukor + ha szükséges 10 dkg cukor.
Elkészítése: A rétestésztát szobahőmérsékleten felengedjük. A friss gyümölcsöt megszórjuk a 10 dkg cukorral, egy órát állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk a levétől. A befőtt meggyet lecsorgatjuk. A gyümölcsre szórjuk a pudingport, majd az előzőleg kevés langyos vajjal megkent réteslap két szélére halmozzuk. Két oldalról feltekerjük, majd középen elvágjuk a lapot. Kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a rudakat, tojás sárgájával megkenjük, majd egy éles késsel nem túl sűrűn bevagdossuk. Forró sütőben, körülbelül 25-30 perc alatt ropogós pirosra sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorra, és langyosan kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése