Hozzávalók: 4 dl joghurt, 2 dl tejszínhab, 15 dkg friss, vagy fagyasztott erdei gyümölcskeverék, 10 dkg cukrozott, friss, vagy mélyhűtött ribizli, ha szükséges kevés porcukor.
Elkészítése:
Az erdei gyümölcsökből és a ribizliből egy keveset elteszünk
a díszítéshez, a megmaradt gyümölcs felét leturmixoljuk. A másik felét épp csak
összetörjük, hogy darabos maradjon. A tejszínből kemény habot verünk. A
gyümölcsöket elkavarjuk a joghurttal, majd a tejszínhabbal, és mélyhűtőben
lefagyasszuk. Tálalás előtt röviddel kivesszük, hogy kissé felengedjen, majd
kis gombócokat vágunk belőle. A félretett ribizlit leturmixoljuk, ezt a kehely
aljára kanalazzuk, a többi gyümölcsöt a tetejére szórjuk.
Megjegyzés: minél többször kavarjuk alaposan össze a parfét
fagyasztás közben, annál lazább, krémesebb állagú lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése