A hecsedli masszát készíthetjük mi magunk is, ha nincs
módunkban csipkebogyót szedni, idős néniktől készen megvásárolhatjuk a
piacokon.
Hozzávalók egy adaghoz: 80 dkg csipkebogyó, 60-70 dkg
cukor; ha masszát vásárolunk, egy kg masszához 70 dkg cukor, késhegynyi
tartósítószer.
Ha mi magunk főzzük, a többször is átmosott
csipkebogyókat megtisztítjuk, majd egészben feltesszük főni annyi vízben,
amennyi ellepi. Addig főzzük, míg megpuhul, körülbelül 40-50 perc alatt
elkészül. A levével együtt, paradicsompasszírozón átnyomjuk, majd feltesszük
főni. Megmérünk 70 dkg cukrot, és kavargatva a megfelelő sűrűségre főzzük.
Hozzáadjuk a tartósítószert, majd üvegekbe szedve lezárjuk száraz dunsztba
állítjuk.
Ugyanígy járunk el a masszával is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése