Bárányleves aszalt gyümölcsökkel




Hozzávalók: 80 dkg báránycomb, 15 dkg aszalt szilva, 10 dkg mazsola, 3 dl tejföl, 2 sárgarépa, 1 vöröshagyma, 1 sárga és 1 piros színű paprika, 3 gerezd fokhagyma, zsiradék, só, bors, 5-6 szegfűszeg, 4-5 babérlevél, petrezselyemzöld, citromlé vagy almaecet.
Elkészítése: A bárányhúst kis kockákra vágjuk, bő vízben főni tesszük. Sóval megszórjuk, beleadjuk a babérlevelet, a szegfűszeget és a felvágott petrezselyemlevél felét, fedő alatt félpuhára főzzük. Közben a hagymákat apróra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, hozzákavarjuk az apró kockára vágott sárgarépát, együtt pár percig kavargatva sütjük. Beleadjuk az ugyancsak kis kockára vágott paprikákat, ezzel is kavargatjuk kicsit, majd a leveshez adjuk. Az egészet puhulásig főzzük. A legvégén beleadjuk a félbe vágott aszalt szilvát, és a mazsolát, ezzel 10 percig főzzük. A tejfölhöz kiveszünk keveset a leves levéből, simára kavarjuk, majd újabb adag lét adva hozzá elkavarjuk, hozzáadjuk az apróra vágott maradék petrezselyemzöldet, a leveshez öntjük, felforraljuk. Pár percig lassan főzzük, majd forrón, ízlés szerint citromlével savanyítva, forrón kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése