Hozzávalók: 80 dkg báránycomb, 15 dkg aszalt szilva, 10 dkg
mazsola, 3 dl tejföl, 2 sárgarépa, 1 vöröshagyma, 1 sárga és 1 piros színű
paprika, 3 gerezd fokhagyma, zsiradék, só, bors, 5-6 szegfűszeg, 4-5
babérlevél, petrezselyemzöld, citromlé vagy almaecet.
Elkészítése: A bárányhúst kis kockákra vágjuk, bő vízben
főni tesszük. Sóval megszórjuk, beleadjuk a babérlevelet, a szegfűszeget és a
felvágott petrezselyemlevél felét, fedő alatt félpuhára főzzük. Közben a hagymákat
apróra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, hozzákavarjuk az apró kockára vágott
sárgarépát, együtt pár percig kavargatva sütjük. Beleadjuk az ugyancsak kis
kockára vágott paprikákat, ezzel is kavargatjuk kicsit, majd a leveshez adjuk.
Az egészet puhulásig főzzük. A legvégén beleadjuk a félbe vágott aszalt
szilvát, és a mazsolát, ezzel 10 percig főzzük. A tejfölhöz kiveszünk keveset a
leves levéből, simára kavarjuk, majd újabb adag lét adva hozzá elkavarjuk,
hozzáadjuk az apróra vágott maradék petrezselyemzöldet, a leveshez öntjük,
felforraljuk. Pár percig lassan főzzük, majd forrón, ízlés szerint citromlével
savanyítva, forrón kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése